Η πανευρωπαϊκή «κατασκήνωση» του τριήμερου φεστιβάλ εξέγερσης στην αίθουσα Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αργών ενόψει της 17ης Νοεμβρίου.

Στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός ατόμων μεταξύ των οποίων και ξένοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι διαμένουν εκεί χρησιμοποιώντας υπνοσάκους. Το φεστιβάλ υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί για αυτήν την εξέλιξη, καθώς εκτιμούν ότι η αίθουσα θα παραμείνει υπό κατάληψη, όπως είχε γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, και το 2016.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων ασφάλειας, θα επιχειρηθεί και πάλι η «απομόνωση» των καταληψιών με την περιμετρική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και αποτροπή ενίσχυσής τους από άτομα που θα συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης.