current views are: 11

14 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση21:52

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ ενόψει του Πολυτεχνείου

Δημιουργία κλίματος στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν την 17η Νοέμβρη

Δημοσίευση 21:52’

Δημιουργία κλίματος στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν την 17η Νοέμβρη

 Μετά τον οδηγό για…αντάρτικο πόλης προς τους κατοίκους των Εξαρχείων, με τον οποίο προέτρεπαν όσους ήθελαν να κινηθούν κατά των αστυνομικών και να στηρίξουν με νερό και…φιλοξενία άτομα που τα κυνηγούν τα ΜΑΤ, τις τελευταίες ώρες, παρατηρείται η δημιουργία κλίματος στην περιοχή με αναρτήσεις για αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πολυτεχνείο και δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύσεις σε ιστόποτο αντιεξουσιαστικών ιδεών, «Χθες, στις τέσσερεις το βράδυ, μόλις κάποια άτομα τελείωσαν το παιχνίδι ποδοσφαίρου στο προαύλιο, ΜΑΤ ανεβαίνουν στην πύλη Τοσίτσα και ξεκινάν να προκαλούν τον κόσμο που περνάει για σύγκρουση. Άμεσα στείλανε μέσα στο Πολυτεχνείο 5 ασφαλίτες που κυνήγησαν τα άτομα μέχρι το κτήριο Γκίνη. Όταν σύντροφοι βγήκαν για να τους πάρουν στο κυνήγι τα ματ μπήκαν στο πολυτεχνείο και πετάξαν κρότου λάμψης και αποχώρησαν. Μετά το περιστατικό οι πύλες της Τοσίτσα και της Στουρνάρη περιφρουρήθηκαν και κλειδώθηκαν μέχρι το πρωί».

Σε μια άλλη ανάρτηση, ο συντάκτης καταγγέλλει πως άτομα του αναρχικού χώρου κυνηγήθηκαν από αστυνομικούς, σημειώνοντας πως, «Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα μπάτσων στα Εξάρχεια. Στην οδό Τοσίτσα συγκεκριμένα κυνηγήθηκαν 3 σύντροφοι από ένα τζιπάκι ΟΠΚΕ και ένα ασφαλίτικο. Βόλτα κάνουν και 2-3 μηχανές Δίας. Χθες ξεκίνησε το φεστιβάλ Εξέγερσης. Παρ’ όλα αυτά το κτήριο κρατήθηκε ανοιχτό από την προηγούμενη μέρα διότι πιστεύαμε πως μια πιθανή κίνηση μόνιμου κλεισίματος του κτηρίου θα μπορούσε να γίνει με σκοπό να σαμποταριστεί το φεστιβάλ εν’ όψη του τριήμερου».

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Newpost, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων κατά την διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου την Παρασκευή. Είναι ενδεικτικό πως στα μέτρα τάξης τα συμμετάσχουν τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί, φανεροί και “μυστικοί”, οι οποίοι θα προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές υπόπτων για την πρόκληση επεισοδίων. Παράλληλα μόλις η πορεία ξεκινήσει από την Πατησίων με κατεύθυνση την Αμερικανική πρεσβεία, αστυνομικοί των ΜΑΤ θα αποκλείσουν τις εισόδους στο Πολυτεχνείο, ενώ θα επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση έναρξης επεισοδίων, προκειμένου να μην λαμβάνουν διαστάσεις. Τέλος έχουν δοθεί εντολές αυτοπροστασίας των αστυνομικών, αλλά και αυξημένης επιφυλακής στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής, υπό τον φόνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν καμπ στο Πολυτεχνείο

Την ώρα που οι αστυνομικοί τρέχουν σε ρυθμούς «Πολυτεχνείου» στην Ελλάδα καταφτάνουν ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 17 Νοέμβριου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση 22χρονου Γάλλου που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς κατέστρεφε κάμερες έξω από το Πολυτεχνείο.

Στον χώρο του του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φέρεται να έχει καταλύσει σημαντικός αριθμός αντιεξουσιαστών στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ εξέγερσης.

Το φεστιβάλ υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί για αυτήν την εξέλιξη, καθώς εκτιμούν ότι η αίθουσα θα παραμείνει υπό κατάληψη, όπως είχε γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων ασφάλειας, θα επιχειρηθεί και πάλι η «απομόνωση» των καταληψιών με την περιμετρική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και αποτροπή ενίσχυσής τους από άτομα που θα συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης.


σχετικα αρθρα