Καταφύγιο στον χώρο ανακύκλωσης του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ βρήκαν πρόσφυγες προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Όπως κατήγγειλε εκ μέρους της εταιρείας ο Π. Μανδάλας, το βράδυ της Δευτέρας εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, δεκάδες άτομα μη έχοντας τρόπο να προστατευθούν από την βροχή, έσπασαν το λουκέτο και την αλυσίδα μπουκάροντας στο κτίριο της ανακύκλωσης και προκαλώντας σημαντικές φθορές που φτάνουν σε κόστος τα 3.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο politischios.gr σημειώνοντας ότι έχει κατατεθεί αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. «Αργά το βράδυ της Δευτέρας μας ειδοποίησε ένας υπάλληλος ότι η πόρτα είναι ανοιχτή. Μετά από λίγη ώρα διαπιστώσαμε ότι έλειπαν τα πετρέλαια που είχαμε μέσα, μεγάλη ποσότητα βενζίνης ενώ είχε ξηλωθεί και ο πίνακας της πρέσας. Είχαν ξηλώσει τις παλέτες για να της βάλουν κάτω από τις σκηνές για να μη βρέχονται καθώς και μουσαμάδες που είχαμε για να σκεπάζουμε τα ανακυκλώσιμα. Δυστυχώς κανείς από την Αστυνομία δεν κατάλαβε κάτι».

Την ίδια ώρα, άγνοια για το δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης που αρκέστηκε να αναφέρει σε μεταγενέστερη επικοινωνία του ότι το συμβάν καταγράφηκε από την Α.Δ. Χίου.