Αν στην πόλη θέλετε μια φορά να δείχνετε αψεγάδιαστη... στις διακοπές αυτή η ανάγκη αγγίζει το εκατό. Όπως λοιπόν, έχετε περιποιηθεί το σώμα σας και το πρόσωπό σας όλο αυτό το διάστημα για να βγείτε στην παραλία με φοβερή αυτοπεποίθηση, μπορεί να έχετε κάνει το ίδιο και με τα νύχια σας. Όμως ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, η άμμος αλλά και το νερό της πισίνας δεν αστειεύονται και πολύ συχνά σας απογοητεύουν με την θαμπάδα και το ξεφλούδισμα που χαρίζουν ...απλόχερα στα νύχια σας. Γι’αυτό υπάρχει ένας οδηγός επιβίωσης που θα προφυλάξει, όσο το δυνατόν περισσότερο, το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας από αυτές τις επιθέσεις.

Μια ημέρα, λοιπόν, πριν βάλετε πλώρη για τον αγαπημένο σας προορισμό κλείστε ραντεβού σε ένα σαλόνι νυχιών και επιλέξτε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναζωογόνησης τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια σας. Η απομάκρυνση από τα νεκρά κύτταρα, η εντατική ενυδάτωση με ειδική θεραπεία, η απομάκρυνση από τις παρονυχίδες και τα πετσάκια όπως επίσης και το κοντό μήκος είναι κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε πριν φύγετε. Ειδικά, το κοντό μήκος στα νύχια, πέρα από πολύ κομψή επιλογή, θα βοηθήσει το βερνίκι σας να μείνει για περισσότερο χρόνο στην θέση του χωρίς να ξεφλουδίσει στις άκρες του.

Οι πολύ έντονες και φλούο αποχρώσεις, πέραν του ότι δεν αποτελούν πια και τόσο μεγάλο trend, θαμπώνουν και πολύ γρήγορα. Ξανασκεφτείτε, λοιπόν, την επιλογή του χρώματος και κινηθείτε μεταξύ παστέλ αποχρώσεων (φιστικί, ροζ, γαλάζιο, σομόν, λιλά, γκρι) όπως και του κλασικού αλλά αξεπέραστου γαλλικού. Διεκδικήστε για τα νύχια σας ένα βερνίκι το οποίο να εγγυάται μακρά διάρκεια τουλάχιστον και περιλαμβάνει δείκτη UV που προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σκληρυντικό νυχιών πριν από το βερνίκι και 2 στρώσεις top coat.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τα χέρια σας με after sun ή απλή ενυδατική κρέμα και να κάνετε μασάζ και στην επιφάνεια των νυχιών. Σε περίπτωση που το βερνίκι ξεβάψει μην το αφήσετε έτσι, είναι προτιμότερο να αφήσετε τα νύχια σας χωρίς χρώμα αλλά τέλεια περιποιημένα και λιμαρισμένα.

Πηγή: real.gr