current views are: 11

23 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση20:17

Τα έκανε μούσκεμα ο «Δαίδαλος» σε Πάτρα, Κεφαλονιά και Πρέβεζα – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Πότε φτιάχνει ο καιρός

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

Δημοσίευση 20:17’

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

Βροχές, καταιγίδες, μέχρι και χιόνια αναμένεται να φέρει τις επόμενες ώρες ο «Δαίδαλος» που πλήττει από το πρωί την χώρα.

Όπως αναφέρει στο newpost ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, το φαινόμενο θα έχει τριήμερη διάρκεια και θα πλήξει κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ αισθητό θα γίνει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Από το πρόγραμμα του «Δαίδαλου» δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις, ντύνοντας στα «λευκά» τα βουνά της Β. Ελλάδας από τα 1500 μέτρα και πάνω.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα το τριήμερο αυτό αναμένεται να ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι γεγονός που θα επηρεάσει πτωτικά τον υδράργυρο. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και νησιωτική τους 22 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας τους 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ ενώ τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ.

 Τετάρτη

Την Τετάρτη θα εκδηλωθούν μικρής διάρκειας βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη στην Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη.  

Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν βορειοανατολικοί, πνέοντας  στο κεντρικό και Β. Αιγαίο με ένταση 4-6 μποφόρ ενώ τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πιθανόν να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Από την Πέμπτη το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας.

Νωρίτερα την Δευτέρα…

Ποδαρικό με ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έκανε η κακοκαιρία την Δευτέρα πλήττοντας την Πάτρα και την Κεφαλονιά. Οι πρώτες βροντές έκαναν την εμφάνιση τους νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με το patrastimes.gr, εκδηλώθηκε δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους. 

Ενδεικτικό της έντασης του φαινομένου είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ενώ λόγω της καταιγίδας δέχθηκε τρεις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια.

Σε μία περίπτωση, πτώση δέντρου προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ακτή Δυμαίων και στην περιοχή του Ρίου.

Επίσης, στην Αμαλιάδα εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία σβήστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Λίμνη» το Γ.Ν «Άγιος Ανδρέας»

Από το μένος της κακοκαιρίας δε γλύτωσε ούτε το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας καθώς στο πίσω μέρος του κτιρίου όπου βρίσκεται το πάρκινγκ τα νερά σχημάτισαν «λίμνη», με κίνδυνο τα ύδατα να προσχωρήσουν στο εσωτερικό της κλινικής.

Ο Δαίδαλος προκάλεσε υδροστρόβιλο στη Κεφαλλονιά

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Κεφαλονιά καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες, κεραυνοί και πού δυνατή «βροχή» σκέπασαν τον ουρανό του νησιού. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού είχαν χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, στην Κεφαλονιά έκαναν την εμφάνισή τους και υδροστρόβιλοι

Κακοκαιρία και στην Πάργα 

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του Δήμου Πάργας, συνοδευόμενη και από ανέμους και χαλαζόπτωση, σύμφωνα με το  pamepreveza.gr.

Νωρίς το μεσημέρι ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την πόλη της Πρέβεζας.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποιες περιοχές η βροχή είναι εντονότερη προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς, σύμφωνα με το seleo.gr.

Όχημα εξετράπη της πορείας του  στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν από το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. 

Η κακοκαιρία έφερε τα πρώτα χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι της Καστοριάς. Όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, σε υψόμετρο 1.850 μέτρων το έστρωσε κανονικά.


σχετικα αρθρα