current views are: 16

18 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:05

Ηurriyet για εισβολή Ρουβίκωνα: Το υπουργείο των αναρχικών στην Αθήνα

Διεθνή… καριέρα κάνει ο «Ρουβίκωνας» καθώς η πιο πρόσφατη «παρέμβαση» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας απασχολεί και του τουρκικό Τύπο…

Δημοσίευση 12:05’

Διεθνή… καριέρα κάνει ο «Ρουβίκωνας» καθώς η πιο πρόσφατη «παρέμβαση» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας απασχολεί και του τουρκικό Τύπο…

Διεθνή… καριέρα κάνει ο «Ρουβίκωνας» καθώς η πιο πρόσφατη «παρέμβαση» της αναρχικής ομάδας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγινε θέμα και στη γειτονική Τουρκία.

Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε εντός Ελλάδας ήταν μόνο η αρχή καθώς η είδηση πως μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλλαν στο Πεντάγωνο και πέταξαν φέιγ βολάν έγινε θέμα και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ενδεικτικά η hurriyet αναφερόμενη στην επίθεση τονίζει: «Περίπου 20 μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβικωνας», που αυτοπροσδιορίζονται ως «αντίπαλοι της εξουσίας» στην ΕΛΛΑΔΑ, εισήλθαν στο υπουργείο άμυνας, το οποίο είναι σαν ένα κάστρο στην πρωτεύουσα της Αθήνας».

Η τουρκική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της θυμίζει πως οι ίδιοι αναρχικοί ήταν που επιτέθηκαν στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Το χρονικό της επίθεσης

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέβασαν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο.

Στο 30 δευτερολέπτων οπτικό υλικό, το οποίο είναι τραβηγμένο από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών, λίγα μέτρα από την κεντρική είσοδο του Υπ. Εθνικής Άμυνας, απεικονίζονται γύρω στα 20 άτομα να εισέρχονται τρέχοντας από την πύλη του, κρατώντας τσάντες και τρικάκια, τα οποία στη συνέχεια πέταξαν στον αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο κτίριο που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για προσαγωγή ή σύλληψη. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, τα μέλη της ομάδας ανέφεραν πως «ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».


σχετικα αρθρα