current views are: 12

18 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:18

Σε απόγνωση οι κάτοικοι σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο: Χωρίς νερό και ρεύμα μέσα στο κρύο – Στους 19 έφτασαν οι νεκροί – Τρεις οι αγνοούμενοι

644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης δείχνουν οι αυτοψίες 

Δημοσίευση 17:18’

644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης δείχνουν οι αυτοψίες 

Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ περιμένει τους κατοίκους σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο μετά την καταστροφική κακοκαιρία που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Οι συνθήκες που καλούνται να επιβιώσουν οι κάτοικοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι δραματικές, καθότι αρκετά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, ούτε νερό, ενώ αναγκάζονται να φορούν δανεικά ρούχα αφού τα δικά τους είναι πλέον κατεστραμμένα. 

Στο μεταξύ, οι δυσάρεστες ειδήσεις δεν σταματούν να ηχούν στα αυτιά των κατοίκων  καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, ενώ οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους στερεύουν.

Για ακόμη μια ημέρα τα νέα δεν ήταν καλά για την δυτική Αττική , με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει σήμερα στους 19. Οι σοροί δύο θυμάτων εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

O Πέτρος Κολέτσης

Ο Γιάννης Ρούμελης

644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό και δυστυχώς τα όσα καταδεικνύουν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. 

Ειδικότερα από τις 770 διενεργηθείσες αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας και Νέας Περάμου προκύπτει ότι τουλάχιστον 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Δήμαρχος Μάνδρας: «Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας»

Η οργή και απόγνωση από την μεριά του δήμου είναι έκδηλη. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ  η δήμαρχος Μάνδρας δήλωσε «Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

«Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια», ανέφερε ακόμη.

Εξαιτίας της βροχής, που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων, η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς, πρόσθεσε. 

Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες καθώς αρκετά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

Πού πρέπει να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

Για τα σημεία στα οποία θα πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Για τη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520

Για τη  Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα

Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086

Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.

Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:

Στους κατά τόπους Δήμους.


σχετικα αρθρα