Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι πολλοί αγωγοί δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της Χανιώτης να μη μπορεί από το βράδυ της Παρασκευής να υδροδοτηθεί.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr, οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν, μετέφεραν στο ύψος του Επαρχιακού Οδικού άξονα μεγάλες ποσότητες φερτής ύλης από το βουνό με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων για ένα σύντομο χρονικό διάστημα να διακοπεί.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Κασσάνδρας ήταν άμεση. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής εργάζονταν στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή δύο συνεργεία και ταυτόχρονα επιχειρούσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς αρκετά υπόγεια πλημμύρησαν. Το πρωί, στο δυναμικό των Δημοτικών συνεργείων αποκατάστασης βλαβών προστέθηκε ακόμη ένα και ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, υπολογίζεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θωμά Κοντό ότι τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπισθεί και η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.

 Την ίδια στιγμή οι φερτές ύλες που μετέφερε το νερό συσσωρεύτηκαν στα φρεάτια επιτείνοντας τα προβλήματα στον οικισμό. Με πέντε συνεργεία αποκατάστασης βλαβών, η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα στην περιοχή και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Σπύρο Πούλιο τα προβλήματα υπολογίζεται να αποκατασταθούν ως το βράδυ του Σαββάτου.