current views are: 12

19 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:11

Οδοιπορικό του Newpost στη Μάνδρα: Κρανίου τόπος η περιοχή – Συγκλονιστικές εικόνες

Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση

Δημοσίευση 10:11’

Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση

Εικόνες βιβλική καταστροφής κατέγραψε το Newpost στο οδοιπορικό του στη Μάνδρα Αττικής αρκετές μέρες μετά τη φονική πλημμύρα που άφησε πίσω της 19 νεκρούς και 3 αγνοούμενους. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η Μάνδρα θυμίζει πλέον πόλη φάντασμα.

Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως προέκυψε από τις 770 αυτοψίες που έγιναν έως και το Σάββατο.

Οι πολίτες όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, έχουν ανάγκη από γιατρούς. «Δεν αρκεί να δίνουμε εμείς τα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες. Εχουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα μάτια από τα νερά και τις λάσπες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό καθώς δεν υπάρχει πόσιμο νερό.

Αστυνομικοί δηλώθηκαν στην Μάνδρα και φύλαγαν το σπίτι του Τσίπρα – Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η δήμαρχος του δήμου Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκι που μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που είχαν δηλωθεί πως θα συμμετείχαν στις περιπολίες για την αποφυγή πλιάτσικου στην περιοχή, βρέθηκαν να πραγματοποιούν υπηρεσία το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη. Με επίσημη ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει την καταγγελία.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος Μάνδρας δήλωσε, “δέκα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που δηλώθηκαν το Σάββατο ότι θα έκαναν περιπολίες για το πλιάτσικο στη Μάνδρα, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού”. Άμεσα εκδόθηκε δελτίο Τύπου απο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στο οποίο τονίζεται πως, ” Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα και αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για μετακίνηση και διάθεση ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, από την περιοχή της Μάνδρας, όπου είχε διατεθεί ως ενισχυτική δύναμη, στην οικία του κ. Πρωθυπουργού”. Αδιευκρίνιστο παραμένει το γεγονός της μεταφοράς ομάδας ΟΠΚΕ στο Νέο Κόσμο, για “έκτακτο” όπως αναφέρεται υπηρεσιακό λόγο, για τον οποίο δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες. όπως σημειωνεται, “Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Μια από τις Ο.Π.Κ.Ε. μετακινήθηκε προσωρινά, για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο και για μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου”.

Συνολικά από 16 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 19 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί στην περιοχή Μάνδρας-Νέας Περάμου 1.172 αστυνομικοί, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση του αρχηγείου. Συγκεκριμένα:

• Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 286 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 73 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 328 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 100 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου, διατίθενται συνολικά 261 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 70 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.


σχετικα αρθρα