current views are: 12

19 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:58

Τεράστια καταστροφή σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο – Κανένα σημάδι από τους δυο αγνοούμενους

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μάνδρα

Δημοσίευση 16:58’

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μάνδρα

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία στη δυτική Αττική , όπως δείχνουν τόσο οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επί καθημερινής βάσεως, αλλά και από τα στοιχεία που δείχνουν οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας και στη Νέα Πέραμο.

Σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών ααφέρει ότι στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Στο μεταξύ στους 20 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων της θεομηνίας που σάρωσε την δυτική Αττική την περασμένη Τρίτη, με την Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο να θυμίζουν βομβαρδισμένη πόλη.

Η σορός που εντοπίστηκε στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας το μεσημέρι της Κυριακής ανήκει σε ηλικιωμένο άνδρα , ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού των δυο αγνοουμένων.Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ατόμων που θεωρούνταν αγνοούμενοι. Πρόκειται για  για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μάνδρα

Η εικόνες που αντικρίζει κανείς στη Μάνδρα είναι αποκαρδιωτικές. Η περιοχή θυμίζει κρανίου τόπο γεγονός που φαίνεται και στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε το Newpost στην πληγείσα περιοχή. Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως προέκυψε από τις 770 αυτοψίες που έγιναν έως και το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με την δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί.

Οι πολίτες όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, έχουν ανάγκη από γιατρούς. «Δεν αρκεί να δίνουμε εμείς τα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες. Έχουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα μάτια από τα νερά και τις λάσπες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό καθώς δεν υπάρχει πόσιμο νερό.

Σοβαρές καταγγελίες από την δήμαρχο Μάνδρας

Στο μεταξύ, μια καταγγελία της δημάρχου της Μάνδρας Ιωάννας Κριεκούκη ήρθε να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στις περιοχές της δυτικής Αττικής  λόγω των πλιάτσικων από ομάδες Ρομά στα σπίτια των πληγέντων .Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. η δήμαρχος υποστήριξε ότι  «δέκα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που δηλώθηκαν το Σάββατο ότι θα έκαναν περιπολίες για το πλιάτσικο στη Μάνδρα, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού».

«Εδώ για προστασία από τα πλιάτσικα δεν ήρθε κανείς» συμπλήρωσε η Ιωάννα Κριεκούκη.

Η δήμαρχος Μάνδρας είπε επίσης πως το περιστατικό στάθηκε αφορμή για να ζητήσει έγγραφο απ’ όποιον θα πηγαίνει να βοηθήσει γιατί «στα χαρτιά αύριο θα δούμε πολλούς να είναι εικονικά τοποθετημένοι».

«Να στείλει το υπουργείο Υγείας γιατρούς σε δημοτικό χώρο για να εξετάζουν τα περιστατικά υγείας. Δεν αρκεί να δίνουμε εμείς τα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες. Έχουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα μάτια από τα νερά και τις λάσπες», δήλωσε η κ. Κριεκούκη και συμπλήρωσε: «Να έρθουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για να βγάλουν ξανά οι ασφαλισμένοι τα βιβλιάρια ασθενείας. Και ζήτησα από τράπεζες να στείλουν υπαλλήλους για να βγουν ξανά οι κάρτες αναλήψεων και τα βιβλιάρια. Σε λίγες ημέρες θα μπει η πενιχρή τους σύνταξη και δεν θα μπορούν να πάρουν χρήματα. Χρειάζεται και επιπλέον στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μάνδρας, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να βγάλει ταυτότητα, χωρίς αυτή δεν μπορούν να πληρωθούν από τον δήμο».

Που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα τις υπηρεσίες και τους τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς για ανάγκες σίτισης, στέγασης αλλά και για καταγραφή των ζημιών.

Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520

Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα

Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086

Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:

Στους κατά τόπους Δήμους.


σχετικα αρθρα