current views are: 14

20 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:07

Αναρχικοί κατά… αναρχικών στα Εξάρχεια με αφορμή τον τραυματισμό της δικηγόρου

“Μάχη” μεταξύ αντιεξουσιαστών έχει ξεσπάσει, επ’ αφορμή του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, απο αναρχικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου

Δημοσίευση 09:07’

“Μάχη” μεταξύ αντιεξουσιαστών έχει ξεσπάσει, επ’ αφορμή του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, απο αναρχικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου

“Μάχη” μεταξύ αντιεξουσιαστών έχει ξεσπάσει, επ’ αφορμή του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, απο αναρχικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η “παλιά φουρνιά” της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε, “βάλουν” κατά των “μπαχαλάκηδων” των Εξαρχείων για τις οποίους αναφέρουν πως, ” οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένου να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους”.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως “Δεν έχει απομείνει καμία απολύτως δικαιολογία για να συνεχιστεί η ανοχή του κινήματος απέναντι σε αυτές τις ομάδες” και συμπληρώνουν πως ” Η πρακτική τους προσβάλει, συκοφαντεί, αδυνατίζει και ντροπιάζει το κοινωνικό και το ελευθεριακό κίνημα και κάθε αγώνα για μια κοινωνία χωρίς επιβολή”.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ, το Newpost είχε τονίσει πως η δράση των “μπαχαλάκηδων” έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον αντιεξουασιστικό χώρο, τότε ήταν σε λεκτικό επίπεδο και αντιπαράθεση στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της Ροσινάντε μεταφέρει αυτή την αντιπαράθεση και στην ουσία της υπόθεσης, η οποία δεν είναι άλλη απο την τελείως αντίθετη σκέψη και δράση των αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και στάση ζωής και αυτή των “μπαχαλάκηδων” οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση των ενεργειών τους. Εντύπωση δε προκαλεί και η αναφορά πως, ” Το χτύπημα που δέχθηκε η Νατάσα Τσουκαλά δεν ήταν ένα εκδικητικό χτύπημα από αστυνομικό, δεν ήταν αποτέλεσμα ενέδρας που έστησαν ακροδεξιοί φασίστες. Ήταν αποτέλεσμα μια φωτοβολίδας που έπεσε σε ευθεία βολή μέσα σε κατοικημένη περιοχή, από κάποιο μέλος από τις ομάδες αυτές που εδώ και κάποιον καιρό επιχειρούν με την ανοχή μεγάλου τμήματος του κινήματος να εκκενώσουν τον αναρχισμό από όλο το ανθρωπιστικό, αλληλέγγυο, κοινωνικό και ελευθεριακό περιεχόμενό του”.


σχετικα αρθρα