Μία απίστευτη απάτη είχε στήσει ένας 63χρονος πραγματογνωμονας εκτιμητής της ΕΛ.ΑΣ. που αντικαθιστούσε γνήσια κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί απο διάφορες επιχειρήσεις και τα αντικαθιστούσε με άλλα χαμηλότερης αξίας! 

Παράλληλα αντικαθιστούσε και τα επίσημα συνοδευτικά έγγραφα με άλλα, χειρόγραφα! 

Ο 63χρονος συνελήφθη στην επιχείρηση που διατηρούσε στο Κολωνάκι.

Η σύλληψη του απατεώνας εκτιμητή, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου απο στελέχη της ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που διαπίστωσαν την απάτη. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ' εξακολούθηση και επάγγελμα, καθώς και για παραβίαση - υφαίρεση κατασχεθέντων.

Ο 63χρονος, που είχε εκτιμήσει μεταξύ άλλων και τα κοσμήματα που είχαν βρεθεί κατά την επιχείρηση της σπείρας των Ρομά, παρέλαβε από την ασφάλεια  κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους.

Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν πλέον εάν συμμετείχε και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Από την έρευνα στην οικία και στο γραφείο - εργαστήριό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, των οποίων  η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.