Μπορεί οι πρώτες μπάρες στο Μετρό να έπεσαν, γεγονός που υπό κανονικές συνθήκες θα σήμαινε ότι το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καρτών έχει αφομοιωθεί από το επιβατικό κοινό, ωστόσο οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σε ορισμένους σταθμούς δηλώνουν το αντίθετο.

Ουρές από πολίτες συνεχίζουν να σχηματίζονται στους σταθμούς του Μετρό καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έκδοση και ανταλλαγήτων εισιτηρίων και των καρτών τους από τα λίγα μηχανήματα, κυρίως άτομα μεγαλύτερων ηλικιών. Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ενώ υπάρχει προσωπικό δίπλα στα μηχανήματα έκδοσης που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιβάτες, εκείνο τους παραπέμπει στα γκισέ(!!!), προκαλώντας την οργή των ανθρώπων που πρέπει να περιμένουν για ώρα στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ για τους επιβάτες που μέχρι να περάσουν τις πύλες του μετρό, ζουν το δικό τους «Survivor» καθώς μετά την ουρά ήρθε η ώρα της επικύρωσης του εισιτηρίου η οποία για τους «πρωτάρηδες» τουλάχιστον δείχνει «βουνό». Παρότι και στις πύλες υπάρχει το αρμόδιο προσωπικό που σε αυτή την περίπτωση δείχνει πιο πρόθυμο να βοηθήσει, αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός υπαλλήλων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ; Ότι σε ώρα αιχμής μπροστά από τις μπάρες θα δημιουργηθεί ένα κομφούζιο από επιβάτες που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν το νέο σύστημα για να ανοίξουν οι πύλες και από αυτούς που ξέρουν αλλά θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι κάποιος από το προσωπικό του μετρό να βοηθήσει προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του ΟΑΣΑ είναι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να κλείνουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, ενώ η ανταλλαγή των νέων με τα παλιά εισιτήρια μπορεί να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.