Τους 14 εθελοντές ποδηλάτες, που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιώντας πορεία από τη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε σήμερα στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Γερακόπουλος και πλήθος κόσμου.
Με τελικό προορισμό το χώρο του φεστιβάλ του Άρδα και ενδιάμεσους σταθμούς τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, οι εθελοντές ποδηλάτες και πρεσβευτές του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την Τρίτη από το δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, διεκδικώντας για την πόλη τους, τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσαν και την αφίσα του μηνύματος που πρεσβεύουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Ελευθεριάδης σημείωσε ότι σκοπός αυτής της ποδηλατικής πορείας είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης και παράλληλα η διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής, αλλά και μεταφοράς.

Στο μήνυμα του εθελοντισμού και του ποδηλάτου στάθηκε στις δηλώσεις του και ο κ. Γερακόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Αλεξανδρούπολη, ως "ποδηλατούπολη" και η ίδια, υποδέχεται με χαρά και τιμή την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.