Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 21χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου, Νίκου Χατζηπαύλου, που αγνοείται στο νησί της Καλύμνου.

Ο νεαρός, γιος αναπληρώτριας καθηγήτριας που εργάζεται επί δύο χρόνια στο νησί, βρέθηκε στο χωριό Στημένια όπου μένει η μητέρα του για να την επισκεφτεί.

Την Κυριακή, και χωρίς να την ενημερώσει, έφυγε από το σπίτι με το ποδήλατό του, το οποίο την πρώτη μέρα των αναζητήσεων βρέθηκε στους πρόποδες του λόφου που οδηγεί στην περιοχή προφήτης Ηλίας, στην περιοχή Λαγκά. Τότε η μητέρα του συμπέρανε πως ο νεαρός ξεκίνησε για πεζοπορία.

Ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες που βρέθηκαν στην αντίθετη πλευρά του λόφου αναγνώρισε χθες η μητέρα του κάτι που κορύφωσε την αγωνία για την τύχη του 21χρονου. Σύμφωνα με τον Καλύμνιο δημοσιογράφο του kalymnos-news.gr, υπάρχει μαρτυρία κατοίκου ότι τα παπούτσια βρίσκονταν στο σημείο εκείνο τις τελευταίες δέκα ημέρες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την τύχη του φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο νεαρός έφυγε, πάντως, σε κακή ψυχολογική κατάσταση από το σπίτι της μητέρας του μετά από μια οικογενειακή διαμάχη που αφορούσε τις σπουδές του ενώ φαίνεται πως ο νεαρός είχε και παλαιότερα τραπεί σε ολιγοήμερη φυγή πάλι λόγω διαφωνιών με τους γονείς του.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού, από πλευράς επιγείων δυνάμεων συμμετέχουν:

  • Έξι Στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων μαζί με 8 στελέχη του ΑΤ Κω.
  • Στρατιωτικό Τμήμα του 5/42 ΣΕ
  • Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός σταθμός Καλύμνου
  • Τμήμα της Πυροσβεστικής Κω Διασώστες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω
  • Διασώστες από την Εθελοντική ομάδα Καλύμνου
  • Εθελοντές αναρριχητές και κάτοικοι του νησιού.

Από πλευράς εναερίων μέσων στις έρευνες συμμετέχει ένα ελικόπτερο της Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας  (Υ.Ε.Μ.Ε.Α.). Επίσης υπάρχει σχεδιασμός και για τη συμμετοχή και δεύτερου ελικοπτέρου, εφόσον απαιτηθεί.