current views are: 5

24 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:01

Η Black Friday… έριξε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Οι καταναλωτές βγήκαν μαζικά στους κεντρικούς δρόμους για να επισκεφθούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο στα ΜΜΜ.

Δημοσίευση 12:01’

Οι καταναλωτές βγήκαν μαζικά στους κεντρικούς δρόμους για να επισκεφθούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο στα ΜΜΜ.

Ουρές αναμονής τουλάχιστον μισής ωρας ακόμη και για ένα ημερήσιο εισιτήριο στα ηλεκτρονικά εκδοτήρια των κεντρικών σταθμών του μετρό.

Οι καταναλωτές βγήκαν μαζικά στους κεντρικούς δρόμους για να επισκεφθούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο στα ΜΜΜ.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο διοχέτευσε, όπως ήταν φυσικό, τον μεγαλύτερο όγκο των περιστασιακών χρηστών των δημοσίων μέσων μεταφοράς στους σταθμούς του μετρό, όπου για αρκετές ώρες προκλήθηκε ένα πραγματικό χάος.

Ανταλλαγή χάρτινων με ηλεκτρονικά εισιτήρια

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στο εξής υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής των χάρτινων με ηλεκτρονικά εισιτήρια:

Η ανταλλαγή μπορεί να γίνει στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοιας και στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» αλλά και στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ.

Συγκεκριμένα:

α. Οι κάτοχοι εισιτηρίων έως και 10 τεμάχια (όλων των ειδών) τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως τις 21.30 μ.μ. και στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες από 08.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.

β. Οι κάτοχοι 11 εισιτηρίων και άνω τα ανταλλάσσουν στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) τις εργάσιμες ημέρες, από τις
08.00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. Η διαδικασία ανταλλαγής των χάρτινων εισιτηρίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κάτωθι:

Συμπληρώνεται σχετικό έντυπο με τα είδη και των αριθμό των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων. Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία προσωποποιημένης κάρτας (ATH.ENA Card), ή με αποθηκευμένη αξία απρόσωπης κάρτας (ATH.ENA Card).

Άλλη μια εναλλακτική είναι η αξία των επιστρεφομένων μονών χάρτινων εισιτηρίων να  αντιστοιχίζεται αθροιστικά με πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Τicket) 5 διαδρομών ή 10+1 διαδρομών ή 2πλό.

-Οι δικαιούχοι μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. οι κάτω των 18 και οι άνω των 65, Δελτίο Ταυτότητος ή έγγραφο με την ημερομηνία γέννησης)

 


σχετικα αρθρα