Την υπόθεση βανδαλισμών στο ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο της Ίμβρου, ερευνά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πληροφορίες για καταστροφές 78 τάφων στο κοιμητήριο της Παναγίας, στην 'Ιμβρο.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία, επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, αλλά έγιναν γνωστοί 24 περίπου ώρες αργότερα.

Μέλη της κοινότητας στη Ίμβρο ανέφεραν ότι οι τουρκικές αρχές άρχισαν έρευνα μόλις ειδοποιήθηκαν για το επεισόδιο.

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στην Ίμβρο, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “μετά από καταγγελία του Μητροπολίτη Ίμβρου προς την εισαγγελία, έχει ξεκινήσει αμέσως σχετική έρευνα για την σύλληψη και τιμωρία των δραστών” και ότι “οι αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών”.

Στην επίθεση στο κοιμητήριο της Ίμβρου, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Αγίου Δημητρίου της Ξηράς Κρήνης, όπου σήμερα χοροστατούσε. "Ερχονται πάλι δυσάρεστα πράγματα, όπως είχαμε εχθές την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα Κοιμητήριόν μας εις την Ίμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους Σταυρούς «οι γνωστοί άγνωστοι", είπε ο Πατριάρχης.