current views are: 8

28 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:26

Επικίνδυνα τα μέλη του DHKP-C – Μπορεί να σχεδίαζαν χτύπημα κατά την επίσκεψη Ερντογάν, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη 

Δημοσίευση 15:26’

Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη 

Σε προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικής ενέργειας, σε γειτονική χώρα ή διοχέτευσης εκρηκτικών υλών σε εξτρεμιστικές οργανώσεις βρισκόντουσαν όπως όλα δείχνουν οι 8 Τούρκοι και η μια Τουρκάλα που προσήχθησαν μετά από ταυτόχρονες ενέργειες σε τρία διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Ακόμη ένα σενάριο που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι και το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να σχεδίαζαν χτύπημα τις ημέρες που θα επισκεπτόταν τη χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος θα επισκεφτεί τη χώρα μας στις 7 ή τις 8 Δεκεμβρίου, πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διέψευσε το σενάριο αυτό μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα και αναζητούν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην οργάνωση.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο, Τετάρτη στη Δικαιοσύνη, ενώ ήδη η αντιτρομοκρατική σχημάτισε δικογραφία

Η δράση τους στην Ελλάδα 

Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη του «Επαναστατικό Μέτωπο/Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης» της Τουρκίας το οποίο εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2011, όταν εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια 32χρονου Κούρδου, μέσα σε ισόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Το 2013 συνελήφθησαν ανοιχτά της Χίου δυο Τούρκοι και δυο Έλληνες που μετέφεραν με σκάφος αντιαρματικά, όπλα και χειροβομβίδες στα Τουρκικά παράλια. Γι αυτή την υπόθεση εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων. 

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2014, εντοπίζεται γιάφκα του DHKP-C σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Γενναδίου στην περιοχή του Γκύζη.Στο διαμέρισμα είχε εντοπιστεί μεγάλος αριθμός εκρηκτικών, όλμοι, αντιαρματικά όπλα μιας χρήσης,  πιστόλια, πολεμικά καλάσνικοφ, πλήθος έντυπου υλικού, σημαίες και λάβαρα της οργάνωσης.


σχετικα αρθρα