Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, για τους «σκηνίτες» στο Σύνταγμα. Η εισαγγελέας, με αφορμή την παραμονή σκηνών και πανό στην πλατεία Συντάγματος, ζητά να ερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκαταστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους «Αγανακτισμένους» παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν δηλαδή «κλείσει» για τη θερινή περίοδο η Βουλή.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δ. Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους «Αγανακτισμένους» και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, βολές για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος εξαπέλυσε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που «ανθούν» στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιόζ μπερντέ» την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.