current views are: 10

3 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:34

Χωρίς επικουρική σύνταξη τον Δεκέμβριο 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας

Τι αναφέρει ο Γ. Βρούτσης.

Δημοσίευση 11:34’

Τι αναφέρει ο Γ. Βρούτσης.

Χωρίς επικουρική σύνταξη έχουν μείνει περίπου 16.500 συνταξιούχοι του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας καθώς το Ταμείο απέτυχε να καταβάλει εγκαίρως τη σύνταξη Δεκεμβρίου, που μέχρι σήμερα καταβάλλεται στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους συλλόγους συνταξιούχων της Τράπεζας επικρατεί αναβρασμός ενώ από τη Δευτέρα αναμένονται και κινητοποιήσεις. Σε Γενική Συνέλευση, προ ημερών, ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει αλληλέγγυος προς τους διαμαρτυρόμενους, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστή κάποια σχετική πρωτοβουλία.

Για το ζήτημα ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην Υπουργός, νυν αρμόδιος Τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για ουσιαστικά «στάση πληρωμών». Όπως σημεώνει «για πρώτη φορά, δεν καταβλήθηκαν – όπως θα έπρεπε – τα ποσά της επικούρισης σε 16.500 οικογένειες συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οδηγεί σε απόγνωση τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι – για πρώτη φορά – χάνουν ένα σημαντικό τμήμα του εισοδήματός τους».

Ο κ. Βρούτσης αποδίδει ευθύνες στο κυβερνητικό επιτελείο, κάνοντας λόγο για «άκρως υποκριτική στάση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία νίπτει τας χείρας της και επιρρίπτει την ευθύνη στην Τράπεζα».

«Ακόμη μια κατηγορία συνταξιούχων της χώρας μας, βιώνει στο πετσί της την εξαπάτηση και το ανάλγητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα υπόσχονταν προεκλογικά προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους και άλλα κάνει πράξη μετεκλογικά!», καταλήγει ο κ. Βρούτσης. 


σχετικα αρθρα