current views are: 11

4 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:40

Κοκαΐνη από Λατινική Αμερική στην Ευρώπη μέσω… Βάρκιζας

Τι κατέσχεσαν οι Αρχές από το διαμέρισμα

Δημοσίευση 11:40’

Τι κατέσχεσαν οι Αρχές από το διαμέρισμα

Διακίνηση κοκαΐνης σε χώρες της Ευρώπης με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ο 33χρονος Σερβοκροάτης Μαρίν, που συνελήφθη στο πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα και ένας Σέρβος συνεργός του ηλικίας 35 ετών που αναζητείται.

Οι δράστες εισήγαγαν τα ναρκωτικά από χώρες της Λατινικής Αμερικής και σχεδίαζαν να τα προωθήσουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ. 

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης 124 συσκευασίες κοκαΐνης έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 

  • 12.830 ευρώ
  • αυτοκίνητο και ποδήλατο
  • τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • δύο θερμοσυγκολητές
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο. 


σχετικα αρθρα