current views are: 9

5 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:17

Δ. Μπράτης στο «Ακραίως»: Η καρέκλα της εξουσίας αλλάζει τον άνθρωπο

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ σχολίασε την τροπολογία για την απεργία.

Δημοσίευση 10:17’

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ σχολίασε την τροπολογία για την απεργία.

Την πεποίθηση ότι η καρέκλα της εξουσίας αλλάζει τον άνθρωπο διατύπωσε, μιλώντας, στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, σχολιάζοντας την τροπολογία για την απεργία που απέσυρε τελικά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Όπως υπογράμμισε: «Πρόκειται κάτι το οποίο κατέθεσε χθες. Χωρίς καμία ενημέρωση. Είναι κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα μεταλάσσει τους ανθρώπους η εξουσία».

O ίδιος εξήγησε την επίμαχη τροπολογία: «Η συγκεκριμένη περιορίζει το δικαίωμα της λήψης απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία. Το πάει στο 50% συν 1 και μιλάμε για πρωτοβάθμιο σωματείο, το οποίο δεν θα την κηρύξει αν δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ποιος τρελός θα πάρει απόφαση αν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των εργαζομένων; Δεν μπορούμε να ζούμε συνέχεια σε αυτό το νεφελώδες τοπίο».

Παράλληλα, ο κ. Μπράτης σχολίασε και τους πλειστηριασμούς: «Λέει η κυβέρνηση ”κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” κάτω από 300.000 ευρώ. Και να το λένε ισχύει; Δεν υπάρχει νομοθετικά».

 


σχετικα αρθρα