current views are: 7

5 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:37

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Αρχιεπισκοπή Αθηνών και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μια συνεργασία που έρχεται να συσπειρώσει και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες.

Δημοσίευση 11:37’

Μια συνεργασία που έρχεται να συσπειρώσει και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες.

Ένα συμβόλαιο ελπίδας και ζωής… μια συνεργασία μεταξύ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έρχεται να συσπειρώσει και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες, ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Θεό μας, που μας βοηθάει που μας εμπνέει για τέτοιου είδους πράξεις αλλά και γιατί μας παρουσιάζει ανθρώπους όπως η κυρία Βαρδινογιάννη που αυτά τα κάνει πράξη, τα μεταφέρει τα μελετάμε, τα υιοθετούμε και προχωράμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στέκεται ισχυρός σύμμαχος στο έργο του Συλλόγου και αγκαλιάζει τις προσπάθειες ώστε να βρεθούν εθελοντές δότες μυελού των οστών μέσα από τους κόλπους της Εκκλησίας και ιδιαίτερα μέσα από την νεολαία που είναι κοντά της.

Σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 180 ιερείς από όλες τις ενορίες της Αθήνας ενημερώθηκαν για την Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν το ποίμνιό τους πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών προσφέροντας ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

«Να αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία ώστε κάθε φορά που γίνεται ενοριακή αιμοδοσία πλέον θα συμπεριλάβει και αυτή τη νέα προσφορά η οποία γίνεται με απλό, ανώδυνο και πολύ εύκολο τρόπο», τόνισε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ξεκινούμε αυτή την προσπάθεια των εθελοντών, ιερέων, ενοριτών, όλων των ανθρώπων που μπορεί να σώσουν έστω και μια ζωή» πρόσθεσε ο Κωστής Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την αρωγή στο έργο του Συλλόγου και την στήριξη σε όλες τις πρωτοβουλίες  για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των άρρωστων παιδιών.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά για την ανεκτίμητη στήριξή σας στο έργο μας και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που σας έχουμε στο πλευρό μας, όχι μόνο ως πνευματικό πατέρα, αλλά και ως υπέρτατο σύμμαχο. Κάθε φορά που σας συναντώ παίρνω μεγάλη δύναμη και ενθάρρυνση για να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα» δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε τη μεγάλη σημασία της νέας αυτής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι με τη σύμπραξη του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Εκκλησίας, θα επιτευχθεί κι ένας εθνικός στόχος: Να γίνει η Ελλάδα συμβατή με όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου, στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων.

Πηγή: star.gr


σχετικα αρθρα