Το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών, συζήτησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Πεταλωτής, κατά την επίσκεψή του χθες το απόγευμα, στην περιοχή,με το δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.
Ο κ.Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο "μέγιστο θέμα ηθικής τάξης" που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πεταλωτής ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα σωφρονιστικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, επισήμανε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα από την θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ειδικού χωροταξικού σχεδίου για όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ.Κασιμάτης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση, για πρώτη φορά, ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.