Στην προσαγωγή 26 ατόμων και στη σύλληψη έντεκα άλλων προχώρησαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τη «μαύρη» επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εντύπωση προκαλούν για ακόμη μια φορά οι εθνικότητες των συλληφθέντων, καθώς μεταξύ αυτών βρίσκονται πολλοί αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας απο 19 έως 36 ετών, ένας Ιταλός ηλικίας 26 ετών, ένας 18χρονος Αλβανός και τέσσερις ανήλικοι, τρεις Έλληνες και ένας Ρουμάνος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ σε δρόμους των Εξαρχείων βρέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των επεισοδίων, πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, δεκαέξι βόμβες μολότοφ, οκτώ γκαζάκια, πέντε δοχεία με εύφλεκτο υγρό, είκοσι εννέα γυάλινα μπουκάλια και εννέα αντιασφυξιογόνες μάσκες.