Στην σύλληψη δυο γυναικών Βουλγαρικής υπηκοότητας ηλικίας 23 και 27 ετών προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας στην Τρίπολη.

Οι γυναίκες μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του παρίσταναν τους αστυνομικούς ή τους δικηγόρους και επιχειρούσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους με το πρόσχημα το ατύχημα στο οποίο δήθεν ενεπλάκη το παιδί τους, ζητώντας τους υπέρογκα χρηματικά ποσά για να...μην έχουν τις συνέπειες του νόμου.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας 70χρονος μετά απο σχετικό τηλεφώνημα, πείστηκε να καταβάλει τα χρήματα με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί του, και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο.

Άμεσα πήγαν στο σπίτι του οι δυο Βουλγάρες που πήραν τα χρήματα. Στην συνέχεια ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με το παιδί του και διαπίστωσε πως είχε πέσει θύμα απάτης. Τότε τηλεφώνησε στην αστυνομία και ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνες και εντόπισαν τις γυναίκες τις οποίες και συνέλαβαν, επιστρέφοντας τα χρήματα στον ηλικιωμένο. Όπως προέκυψε η δράση τους είχε ξεκινήσει απο τις 15 Νοεμβρίου και είχαν καταφέρει ή προσπάθησαν να εξαπατήσουν 12 ηλικιωμένους και να τους αρπάξουν το ποσό των 220.000 ευρώ.