current views are: 4

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:14

Εξιχνιάστηκε μετά από τρία χρόνια ερευνών η δολοφονία 26χρονου Αλγερινού στην πλ. Εξαρχείων

Αφορμή στάθηκε η διαμάχη το «μοίρασμα» της περιοχής για τη διακίνηση ναρκωτικών

Δημοσίευση 12:14’

Αφορμή στάθηκε η διαμάχη το «μοίρασμα» της περιοχής για τη διακίνηση ναρκωτικών

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 26χρονου Αλγερινού, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 5 Οκτωβρίου 2014, στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Θεμιστοκλέους, στην Πλατεία Εξαρχείων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία

Το θύμα είχε διακομιστεί από την Πλατεία Εξαρχείων, με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η ανθρωποκτονία του 26χρονου υπηκόου Αλγερίας ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως υπηκόων Αλγερίας και Μπαγκλαντές, με αφορμή διαμάχη το «μοίρασμα» της περιοχής για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – και τρία άτομα που περιλαμβάνονται στους δράστες της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών, από τους οποίους ο πρώτος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή, ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται.

Το θύμα μαζί με φίλο του αλλοδαπό, πλησίασαν τον 23χρονο συλληφθέντα και διαπληκτίστηκαν μαζί του. Τότε επενέβηκαν οι άλλοι δυο ταυτοποιημένοι δράστες και τους επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια, μαζί με άλλους άγνωστους ομοεθνείς τους, προκαλώντας στο θύμα καίριο πλήγμα στην τραχηλική χώρα.

Αμέσως μετά την επίθεση, ομοεθνείς του θύματος που πληροφορήθηκαν το συμβάν, αναζήτησαν τους υπαίτιους στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εντόπισαν τον 29χρονο δράστη και τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, για αντεκδίκηση.

Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής ερευνητικής διαδικασίας, που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια.

Αρκετοί αλλοδαποί που εξετάστηκαν, φοβούμενοι προφανώς φαινόμενα αντεκδίκησης, δίσταζαν να τροφοδοτήσουν την έρευνα με στοιχεία που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό των δραστών. 


σχετικα αρθρα