current views are: 6

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:50

Σύλληψη δύο Κολομβιανών για τις κλοπές των ιατρικών μηχανημάτων από ελληνικά νοσοκομεία

Κατασχέθηκαν τέσσερα ενδοσκόπια και επιστράφηκαν στα νοσοκομεία

Δημοσίευση 12:50’

Κατασχέθηκαν τέσσερα ενδοσκόπια και επιστράφηκαν στα νοσοκομεία

Διεθνής σπείρα βρίσκεται πίσω από την κλοπή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου.

Η υπόθεση εκτυλίχτηκε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2017 και μετά από συστηματική έρευνα ταυτοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές πέντε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για τα οποία εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Με βάση τα παραπάνω διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν:

  • την 05 Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και 
  • την 03 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας. 

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, INTERPOL.

Παράλληλα με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο (2) ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο (2) ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα παραπάνω Νοσοκομεία.


σχετικα αρθρα