current views are: 9

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:11

Σε απεργιακό κλοιό δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ μιλά για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

Δημοσίευση 16:11’

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ μιλά για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τα συνδικάτα την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος Προϋπολογισμός .

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ μιλά για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της  Πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Το Τερματίσατε» λέει η ΓΣΕΕ και καλεί σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 14 Δεκεμβρίου και κάνει λόγο για κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο» καταλήγει.

Δεμένα τα πλοία 

Με τη σειρά τη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι «τόσο με τις ρυθμίσεις του προϋπολογισμού του 2018 και όσο και με το αποτέλεσμα της 3ης αξιολόγησης, φέρνουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους , τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους..

Ταυτόχρονα ο δημόσιος πλούτος της χώρας , νερό, Λιμάνια, ενέργεια, οδηγούνται στο απόλυτο ξεπούλημα.

Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση η κυβέρνηση και η τρόικα (θεσμοί) συνεχίζουν την ίδια ανθρωποκτόνο πολιτική.

Προκειμένου να περάσει αυτή η πολιτική, επιχειρείται το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ο θεσμός των Σ.Σ.Ε. βάλλεται και καθημερινά αποστεώνεται» και προσθέτουν: «Στο χώρο των λιμανιών, με μεγάλες προσπάθειες αλλά και σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε , επιχειρούμε με βάση την δυναμική των αγώνων να κατοχυρώσουμε το θεσμό των Σ.Σ.Ε και τις αποδοχές των εργαζομένων.

 Η διάταξη για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, πάρα την ευκαιριακή απόσυρση της είναι εδώ και απειλεί το δικαίωμα της απεργίας στον πυρήνα του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι το πρωτοβάθμιο σωματείο.

Με αποφασιστικότητα και συνέπεια στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Διεκδικούμε μαζί  με όλους τους εργαζόμενους την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διεκδικούμε μαζί  αναπτυξιακή πολιτική με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε μαζί το σταμάτημα των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, την αποτροπή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας των λιμανιών, της ενέργειας και των στρατηγικής σημασίας οργανισμών».

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ 

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθούν και τα τρόλεϊ την Πέμπτη από 9 πμ έως τις 9 μμ. Σε ανακοίνωση της η Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ενημερώνει ότι η στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ με αφορμή την κατάθεση και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018.


σχετικα αρθρα