ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέο το πλήρωμα του πλοίου με τους έξι τόννους κάνναβης

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2017, 18:10 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2017, 19:03
Προφυλακιστέο το πλήρωμα του πλοίου με τους έξι τόννους κάνναβης
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από πολύωρη απολογία και με τη συνδρομή μεταφραστών και οι 6 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Προφυλακιστέο κρίθηκε το πλήρωμα του ρυμουλκού πλοίου «ANDREAS» που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, νότιας της Κρήτης, με έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Το πλήρωμα που απαρτίζεται από έξι Σύρους  αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες (παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα, αλλά και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά) οδηγήθηκαν σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά, παρουσία των συνηγόρων τους που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως.

Μετά από πολύωρη απολογία και με τη συνδρομή μεταφραστών και οι 6 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του πληρώματος είχαν συμφωνήσει με έναν Κύπριο ατζέντη, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στις αρχές, να ναυτολογηθούν έναντι 600 δολαρίων τον μήνα ο καθένας, προκειμένου να αποτελέσουν το πλήρωμα του ρυμουλκού για την μεταφορά του στο ναυπηγείο της Μάλτας.

Το πλήρωμα αποτελούσε ο πλοίαρχος, που φέρεται να είχε πλαστό έγγραφο ικανότητας κυβερνήτη ρυμουλκού, δύο λαδάδες και τρεις ναύτες.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά αποθηκευμένα σε ειδική κρύπτη μέσα στο πλοίο, ενώ οι λιμενικοί, μαζί με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο, χρειάστηκαν να κόψουν λαμαρίνες για να τα εντοπίσουν.