current views are: 11

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:52

Πρόεδρος ΟΒΕ στο Newpost: «Έχω μπει στο ρουθούνι κάποιων»

“Το μαγαζί έχει ισοπεδωθεί, θα πάρει λίγο διάστημα μέχρι να το φέρουμε ξανά στην πρότερη κατάσταση του, ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός” σχολίασε ο κ. Κιούσης ο οποίος αυτή την ώρα έχει μεταβεί στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Δημοσίευση 11:52’

“Το μαγαζί έχει ισοπεδωθεί, θα πάρει λίγο διάστημα μέχρι να το φέρουμε ξανά στην πρότερη κατάσταση του, ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός” σχολίασε ο κ. Κιούσης ο οποίος αυτή την ώρα έχει μεταβεί στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

“Δεν έχω ιδέα ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση αλλά μάλλον έχω μπει στο ρουθούνι κάποιων” δήλωσε στο newpost.gr ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης το  πρατήριο υγρών καυσίμων που έχει στην Ανάβυσσο. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν τους άγνωστους δράστες να τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βενζινάδικο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κιούσης στο newpost.gr έχει να δεχθεί τουλάχιστον επτά χρόνια κάποια απειλή, ενώ εικάζει ότι ο λόγος που οδήγησε τους επιτήδειους στην ενέργεια αυτή ήταν οι καταγγελίες του για κρούσματα παραβατικότητας στην αγορά.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση, ο πρόεδρος Βενζινοπωλών δήλωσε άγνοια, ενώ τόνισε ότι δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν.

“Το μαγαζί έχει ισοπεδωθεί, θα πάρει λίγο διάστημα μέχρι να το φέρουμε ξανά στην πρότερη κατάσταση του, ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός” σχολίασε ο κ. Κιούσης ο οποίος μετέβη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερο τρόμο και στο οποίο εστίασε και ο ίδιος είναι ότι η έκρηξη  σημειώθηκε στις 5.20 το πρωί, μισή ώρα προτού ανοίξει ο ίδιος το μαγαζί του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΒΕ, από την έκρηξη και το ωστικό κύμα που ακολούθησε καταστράφηκαν τα γραφεία, ο εξοπλισμός του, τινάχθηκαν πολλά υλικά αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση και έσπασαν τζαμαρίες στα γύρω κτίρια.

Κύκλωμα λαθρεμπόρων “βλέπει” η ΟΒΕ

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ κάνει λόγο για κυκλώματα λαθρεμπορίας. 

Είναι άγνωστοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, αλλά γνωστά είναι τα αίτια και τα συμφέροντα που ενοχλούνται από τη δράση της ομοσπονδίας κατά του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και της παραβατικότητας“, αναφέρει ο κ. Κιούσης, στην ανακοίνωση της ΟΒΕ, προσθέτοντας ότι απειλές δέχτηκαν και άλλα στελέχη του κλάδου καθώς και ότι η αντιπαράθεση με τα κυκλώματα αυτά αποτέλεσε αιτία και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις, στο παρελθόν, κατά του κλάδου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η ΟΒΕ, το 2000 όταν και πάλι ήταν οξυμένη αυτή η αντιπαράθεση, η οποία είχε σχετισθεί και με τους περιορισμούς του ωραρίου για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πρατηρίων τις νύχτες, είχαν τοποθετηθεί βόμβες με σοβαρές υλικές ζημίες και σοβαρούς κινδύνους μεγάλης τραγωδίας, στα πρατήρια του τότε προέδρου (Μ. Παρασκευή, 28/4/2000) στη οδό Σόλωνος, στο κέντρο των Αθηνών, και του Γενικού Γραμματέα της ΟΒΕ (23/7/2000) στον Ασπρόπυργο καθώς και στην είσοδο των γραφείων της ΟΒΕ και της τοπικής Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) (Μ. Τετάρτη, 25/4/2000) στην οδό Λόντου και Σόλωνος, προκαλώντας μεγάλες ζημίες στο κλιμακοστάσιο και στα γραφεία! Τότε λίγο έλειψε να πάρει φωτιά μια αποθήκη βιβλίων με ανυπολόγιστες καταστροφές. Στη δεκαετία του ΄90, επίσης, σημειώθηκε τρομοκρατική εισβολή μπράβων του λαθρεμπορίου στα γραφεία της ΟΒΕ και της ΕΒΝΑ, καταστρέφοντας εκδικητικά, όλο τον εξοπλισμό και τα έπιπλα, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους υπαλλήλους“.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να συλλάβει τους δράστες και να πατάξει την παραβατικότητα ενώ δηλώνει ότι ο κλάδος των βενζινοπωλών είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη για την εξυγίανση και την πάταξη των κάθε λογής κυκλωμάτων που λυμαίνονται την αγορά καυσίμων.

Σε σχέση με τη σημερινή έκρηξη αναφέρεται ότι από το ωστικό κύμα που ακολούθησε καταστράφηκαν τα γραφεία, ο εξοπλισμός του, τινάχθηκαν πολλά υλικά αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση και έσπασαν τζαμαρίες στα γύρω κτίρια ενώ ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι ο κ. Κιούσης άργησε λίγα λεπτά, από τη συνηθισμένη ώρα, να ανοίξει το πρατήριο καθώς και ότι λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας και αποφεύχθηκαν περαιτέρω κίνδυνοι, με πρώτο τον κίνδυνο από τις δεξαμενές καυσίμων.

Από δυναμίτιδα η έκρηξη

Από μασούρι δυναμίτιδας προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από αστυνομικές πηγές, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:30 το πρωί στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε κοντινά σπίτια και καταστήματα, ενώ η φωτιά που ακολούθησε κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Μ. Κιούσης, που κατοικεί πάνω από την επιχείρηση, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

“Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Είκοσι λεπτά αργότερα θα άνοιγα το πρατήριο”, τόνισε ο κ. Κιούσης, ενώ όπως είπε, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια σε απόσταση τριών οικοδομικών τετραγώνων και “έσπασαν αυτοκίνητα στα 150 μέτρα”. 

“Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει, αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της ΟΒΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα. 

Στο σημείο  έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στο βενζινάδικο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

Καταδικάζει η ΠΟΠΕΚ τη βομβιστική επίθεση σε πρατήριο καυσίμων

Την άμεση διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα.

 


σχετικα αρθρα