current views are: 41

13 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:13

Σφράγισαν το πάρκινγκ απέναντι από το ΙΑΣΩ – Κρυμμένο στα χαρτιά ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο!

Ο χώρος προοριζόταν για πλατεία

Δημοσίευση 12:13’

Ο χώρος προοριζόταν για πλατεία

Σε οριστική σφράγιση παράνομου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων που λειτουργούσε σε χωροθετημένη πλατεία στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου (έναντι ΙΑΣΩ), προχώρησε η Περιφέρειας Αττικής.

Η σφράγιση επικυρώθηκε μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής που είχε υποβάλει η εταιρία εκμετάλλευσης επικαλούμενη τη σύμβαση παραχώρησης με τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειας Αθήνας, «οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις και πρωτίστως να εξηγήσει γιατί επέτρεψε ένας χώρος, ο οποίος προορίζεται για πλατεία που την έχουν ανάγκη οι πολίτες, να μετατραπεί σε ιδιωτική επιχείρηση».

Επιπλέον κατά τους έλεγχους της Περιφέρειας αποκαλύφθηκε η ύπαρξη δύο οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή και όχι ενός που η Δημοτική Αρχή είχε συμπεριλάβει στη σύμβαση παραχώρησης. Αποκαλύφθηκε δηλαδή, ότι η πλατεία, έκτασης 2,4 στρεμμάτων, βρίσκεται στο ΟΤ 1085 και ο επιτρεπόμενος χώρος στάθμευσης, έκτασης 390 τ.μ, στο ΟΤ 1084, ενώ στη σύμβαση τα δύο οικοδομικά τετράγωνα εμφανίζονται ενιαία και με τον ίδιο κωδικό αριθμό (ΚΑΕΚ) στο Εθνικό Κτηματολόγιο!

«Τις γκρίζες ζώνες της σύμβασης επικαλέστηκε η εταιρία εκμετάλλευσης αιτούμενη, εκ των υστέρων, αδειοδότηση από την Περιφέρεια 117 θέσεων στάθμευσης σε όλη την πλατεία προσκομίζοντας και σχετική άδεια έγκρισης οικοδομικών εργασιών από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.


σχετικα αρθρα