ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Χωρίς άδεια το λούνα παρκ του τρόμου στο Αίγιο - Τι δηλώνει ο δήμαρχος

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2017, 15:18 / Ανανεώθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017, 01:55
Αποκλειστικό: Χωρίς άδεια το λούνα παρκ του τρόμου στο Αίγιο -  Τι δηλώνει ο δήμαρχος
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο συλλήψεις για το ατύχημα με το τρενάκι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα με τη μητέρα και τα τρία παιδιά.

Όπως παραδέχεται, μιλώντας στο Newpost, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Αθανάσιος Παναγόπουλος, το λούνα παρκ στήθηκε ενώ βρισκόταν ακόμη σε εκκρεμμότητα η διαδικασία αδειοδότησης.

«Εγώ ήμουν σε συναντήσεις στην Αθήνα και τα Καλάβρυτα τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο διαχειριστής έστησε το λούνα παρκ εν αγνοία μου. Μόλις χθες, που βρισκόμουν στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού, είδα από μακριά ότι έχει στηθεί και λειτουργεί», λέει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου για να στηθεί λούνα παρκ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων την εορταστική περίοδο.

«Αφού πέρασε από δημοτικό συμβούλιο, στείλαμε τα χαρτιά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση. Οι επόμενες κινήσεις ήταν να λάβει την έγκριση και αφού εγκαταστήσει, να περιμένει την επιτροπή θεαμάτων η οποία θα ενέκρινε τις εγκαταστάσεις του και θα του παρείχε άδεια λειτουργίας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έστησε στην πλατεία ενώ ακόμη περιμένουμε την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοικησης».

Βέβαια, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Αίγιο, είναι αδύνατο να στηθεί για περισσότερο από ένα 24ωρο ένα ολόκληρο λούνα παρκ χωρίς να το αντιληφθεί η δημοτική αρχή.

«Όπως σας είπα, εγώ έλειπα, και από το δήμο δεν με ενημέρωσε κάποιος, ίσως δεν το είδαν», λέει ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του δήμου Αιγιαλείας:

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της και την συμπαράστασή της στην οικογένεια Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός και εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω:

"Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

1. Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

2. Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

3. Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων"

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου».