Σωστό φρούριο θυμίζει το Ειρηνοδικείο Αθηνών και οι τριγύρω δρόμοι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που έχουν κατακλείσει το σημείο απαγορεύοντας την είσοδο στους διαδηλωτές, προσπαθώντας να αποτρέψουν τις εικόνες που σημειώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες εντός του δικαστικού Μεγάρου.

Από νωρίς, στην οδό Λουκάρεως είχε στηθεί ένα αστυνομικό «οχηρό» το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διαδηλωτών που με τη σειρά τους προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων εντός του Ειρηνοδικείου.Το παρών έξω από δικαστικό Μέγαρο έδωσαν ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και μέλη του «Δεν Πληρώνω», ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα αίματα δεν άργησαν να «ανάψουν» με τα μέλη των συλλογικοτήτων να φωνάζουν συνθήματα ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να μοιράζουν και να πετούν αυγά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν εκ νέου αναβολή των πλειστηριασμών με εξαίρεση εκείνους που αφορούν χρέη μεταξύ ιδιωτών.