Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, χθες, Πέμπτη, όταν ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε, σπάζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της. Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο χωρίς να φοράνε κουκούλες και κινήθηκαν στο χώρο του Ιδρύματος, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Ξαφνικά κατέβασαν τις κουκούλες και χρησιμοποιώντας λοστούς που είχαν μαζί τους άρχισαν να σπάνε τραπέζια, καρέκλες ενώ από τη μανία τους τους δεν γλίτωσε ούτε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κυνήγησαν και ξυλοκόπησαν φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο, ευτυχώς όχι σοβαρά.

ΝΔ: Θεατής στα περιστατικά βίας η κυβέρνηση

Η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για το περιστατικό κατηγορώντας τη πως παραμένει θεατής απέναντι στα περιστατικά βίας.

«Ακόμη ένα κρούσμα βίας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο ανάλογων περιστατικών στο χώρο των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με λοστούς και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Μαρτυρίες κάνουν λόγο και για επιθέσεις εναντίον φοιτητών. Ως πότε η Κυβέρνηση θα παραμένει θεατής απέναντι στα περιστατικά βίας και ανομίας στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα;», αναφέρει χαρακτηριστικά.