Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο Ιωαννίνων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του Β. Γιακουμάκη, με την κατάθεση του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής σχολής.

Σημειώνεται ότι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο πρώην διευθυντής κατά την απολογία του, ανέφερε πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης, σημειώνοντας πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως "στη βία δεν απαντάμε με βία", για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση από την έδρα του Εφετείου "κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία, η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα".

Επίσης, επισήμανε πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου του 2018.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν οι γονείς του άτυχου σπουδαστή, οι οποίοι κατέθεσαν για την υπόθεση, κατά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. 

Επίσης, κατέθεσαν υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής, καθηγητές, ο φύλακας και ένας πρώην σπουδαστής.

Στις ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας προς τον πρώην διευθυντή, σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην εστία, εκείνος υποστήριξε πως όταν πληροφορήθηκε, το 2014, πως σπουδαστές έχουν ανάρμοστες συμπεριφορές, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον άτυχο σπουδαστή, όπως η αλλαγή δωματίου, ενώ προσπάθησε να διερευνήσει τις καταγγελίες και να τις προσωποποιήσει κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.