current views are: 8

16 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:12

Απεβίωσε η Αγγέλα Κοκκόλα, γραμματέας του Αν. Παπανδρέου – Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου και Φ. Γεννηματά

Το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση 15:12’

Το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου

Η Αγγέλα Κοκκόλα, επί σειρά ετών στενή συνεργάτιδα και γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για μια «πιστή φίλη και σύντροφο, αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την αλλαγή της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα».

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός.

Την θλίψη της για την απώλεια της Α. Κοκκόλα εξέφρασε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που σε δήλωσή της αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα, μιας δυναμικής γυναίκας που συνέδεσε το όνομα της με την ιστορία της Παράταξης και της χώρας. Η Αγγέλα ήταν εμβληματική προσωπικότητα, απόλυτα ταυτισμένη με τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διαχρονική διαδρομή του από το 1964, την αντιδικτατορική αντίσταση, το ΠΑΚ, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και της Αλλαγής. Πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή, ακέραιη και ακλόνητη στις επάλξεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της». 

Στην πορεία της αναφέρθηκε το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που σε ανακοίνωσή του, αφού την χαρακτηρίζει μια «γυναίκα πρωτοπόρα για την εποχή της, που ταύτισε την πορεία της με την πορεία της προοδευτικής παράταξης, σε πολύ δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες και τη χώρα», αναφέρει ότι «Υπήρξε αφοσιωμένη συνεργάτης του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και στάθηκε δίπλα τους με αποφασιστικότητα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που γράφτηκαν κάποιες από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του τόπου. Ήταν παρούσα σε γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του τόπου και χαρακτηρίζονται από τη σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση».

Η Αγγέλα Κοκκόλα υπήρξε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο (1994-99), ενώ η τελευταία παρουσία της στην πολιτική, ήταν η τιμητική συμμετοχή της στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.


σχετικα αρθρα