current views are: 8

17 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:00

Μόνο δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων απειλεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ!

Η αξιωματική αντιπολίτευση «δείχνει τα δόντια της»

Δημοσίευση 07:00’

Η αξιωματική αντιπολίτευση «δείχνει τα δόντια της»

Όπως μεταδίδει η βουλγαρική ραδιοφωνία λίγες μέρες πριν το έκτακτο συνέδριο του που θα αποφασίσει την αλλαγή της ηγεσίας του, η αξιωματική αντιπολίτευση «δείχνει τα δόντια της» και αποκαλύπτει τις προθέσεις του.

Το κόμμα VMRO  του Γκρούεφσκι. ανακοίνωσε ότι: «Η απόφαση και η λύση στην ονομασία δεν μπορεί να αποτελεί κυριότητα κάποιων πολιτικών ούτε μπορεί να γίνει μόνο με κοινοβουλευτική διαδικασία. Μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να αποφασισθεί αυτό».

Το VMRO δεσμεύθηκε «να αποτρέψει προτάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την «μακεδονική» εθνική ταυτότητα, το έθνος, την γλώσσα και την «μακεδονική» πολιτιστική  ταυτότητα ενώ αφήνει ανοικτό να μποϊκοτάρει άλλη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ήττα στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές ο εθνικιστής Γκρούεφσκι έχει κατηγορηθεί από εγχώριους και διεθνείς πολιτικούς ότι λειτουργούσε σαν βαρίδι που εμπόδισε την πρόοδο για το όνομα ,ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στελέχη του-μεταξύ των οποίων και υπουργός και βουλευτές έχουν φυλακισθεί με την κατηγορία για συνομωσία κατά της χώρας του ενώ ο Γκρούεφσκι θα παραιτηθεί στο έκτακτο συνέδριο του VMRO στις 23/12.

Πάντως παρά την φαινομενική αποδυνάμωση του το VMRO παραμένει ισχυρό ιδίως στις «μακεδονικές» κοινότητες των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η μάχη μεταξύ εθνικιστών και μεταρρυθμιστών θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη διαδικασία του συνεδρίου