current views are: 20

17 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:31

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Έφυγε από τη ζωή ο Β. Μπεσκένης

Υπέστη ανακοπή καρδιάς

Δημοσίευση 10:31’

Υπέστη ανακοπή καρδιάς

Θλίψη προκαλεί στο δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 43 ετών,  από ανακοπή καρδιάς.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στον ΣΚΑΪ και κάλυπτε για πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ.

Ο άτυχος δημοσιογράφος, στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ΕΡΤ, στον Ελεύθερο Τύπο, και στα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Παιδείας. Ήδη στο facebook, φίλοι και συνάδελφοι του Βασίλη Μπεσκένη έχουν γράψει το δικό τους «αντίο» στον δημοσιογράφο.   

Να σημειώσουμε πως ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

ΕΣΗΕΑ: “Κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, σημειώνει ότι «υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης ‘’έφυγε” για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους» υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Βασίλη Μπεσκένη θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση.

Δ. Τζανακόπουλος: “Υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία”

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Μπεσκένη, εξέδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΑΝΕΛ: “Μεγάλο κρίμα…”

Συλλυπητήρια δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένας Παπαδοπούλου: «Ένα μεγάλο «κρίμα» προκάλεσε η πρόωρη και τραγική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό του ταξίδι».

ΝΔ: Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας

Με αφορμή την απώλεια του η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει: «Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι  σοκαρισμένοι από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».  

ΣΥΡΙΖΑ: Η αιφνίδια απώλεια γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο

«Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του»,
τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

ΔΗΜΑΡ: Απέραντη θλίψη για το θάνατο το Β. Μπεσκένη

«Η αιφνίδια  απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ενός νέου ανθρώπου που είχε όλη την ζωή μπροστά του, προκαλεί απέραντη θλίψη.Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Τι να πει κανείς σε αυτήν την περίπωση, πώς να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η τραγική απώλεια τόσο ξαφνικά; Ο Βασίλης, έμπειρος πολιτικός συντάκτης διακρίθηκε για την μαχητικότητα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του. Έφυγε πρόωρα κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της.

ΠΑΣΟΚ: Είμαστε συγκλονισμένοι

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης σημειώνει: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Ο Βασίλης Μπεσκένης αγαπούσε τη δημοσιογραφία με πάθος και είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Β. Λεβέντης: Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. «Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.  

ΚΚΕ: “Θερμά συλλυπητήρια”

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρει Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για την απώλεια του Β. Μπεσκένη

«Η οικογένεια του ΣΚΑΪ θρηνεί την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακή ανακοπή. Ο Βασίλης υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ, στην αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων και στον σχολιασμό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού.

Διακρινόταν για την επιμονή του στη διασταύρωση της είδησης και τις λεπτομέρειες που κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν. Τον χαρακτήριζε η αναλυτική ικανότητα, η οξύνοια και η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας. Ευρυμαθής και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Βασίλης ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του και τον πολιτικό κόσμο. Ξεχώριζε για το φλεγματικό του χιούμορ, την αγάπη του για το διάβασμα και την ιστορία.

Η απώλεια για όλους τους συναδέλφους του στον ΣΚΑΪ είναι δυσβάσταχτη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχε σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, είχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού».

 


σχετικα αρθρα