current views are: 4

17 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:30

Από Δευτέρα… χειμώνας! Πέφτει η θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς

Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσίευση 13:30’

Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά στη Βόρεια Ελλάδα

Τα δόντια του μας δείχνει ο χειμώνας από τη Δευτέρα καθώς σταδιακά αρχίζει η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και κατά δέκα βαθμούς Κελσίου μέσα στην εβδομάδα. Αυτό οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης που θα περάσουν πάνω από τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν την χώρα μας.

Βροχερή και μεταβατική ημέρα η Δευτέρα

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, τη Δευτέρα, η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή στη βόρεια Ελλάδα (τοπικές χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά). Γενικά όμως κατά διαστήματα θα επικρατεί ένας άστατος καιρός, με αρκετές βροχές αλλά κατά βάση σύντομες. Σχεδόν σε όλη τη χώρα κατά διαστήματα θα βρέξει ενώ παράλληλα θα στραφούν οι άνεμοι σε βοριάδες που θα σηματοδοτήσουν την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Χειμώνας από Τρίτη έως Παρασκευή

Από την Τρίτη ειδικά και στη συνέχεια, θα θυμηθούμε πάλι τι σημαίνει να επικρατεί κρύο και οι συνθήκες θα είναι χειμωνιάτικες κυρίως ως προς τις θερμοκρασίες. Από βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις θα πρέπει γενικά να κρατάμε μικρό καλάθι και να περιμένουμε λίγα πράγματα. Πρόκειται για έλευση κρύο με επιλεκτικά φαινόμενα σε λίγες περιοχές της χώρας.

Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά στη Βόρεια Ελλάδα

Την Τρίτη και ενδεχομένως την Τετάρτη, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλά και θα επηρεάσουν σχεδόν ακόμη και πεδινές περιοχές (σε ότι αφορά στη Θράκη)

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (αντίστοιχες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές) αλλά και στα νησιά του Αιγαίου (χιόνια στα ορεινά)

Οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα

Δευτέρα: 14-15°C

Τρίτη: 11-12°C

Τετάρτη: 9-10°C

Πέμπτη: 8°C

Θεσσαλονίκη

Δευτέρα: 9°C

Τρίτη: 7-8°C

Τετάρτη: 6-7°C

Πέμπτη: 6°C

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, η ψυχρή αυτή εισβολή θα επηρεάσει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα) κυρίως τη βόρεια Ελλάδα αλλά και αρκετές κεντρικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, δεν αποκλείεται, σε κάποια από τα επόμενα πρωινά, να δούμε και θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν ακόμη και τους -10°C. Ειδικά σε περιοχές που θα επικρατήσει ξαστεριά και ασφαλώς βρίσκονται σε κάποιο υψόμετρο.


σχετικα αρθρα