Χωρίς επιχειρησιακό αυτοκίνητο λόγω βλαβών στα διαθέσιμα οχήματα, έχει μείνει το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) όπως γνωστοποιούν με έγγραφο που απέστειλαν στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, αστυνομικοί της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, τα επτά οχήματα που είχαν διαθέσιμα οι άνδρες των ΤΕΕΜ, έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών και όπως σημειώνεται, " Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών είναι τα υπηρεσιακά οχήματα τα οποία διανύουν καθημερινά τουλάχιστον (300)τριακόσια χιλιόμετρα λόγω της ιδιαίτερα απομακρυσμένης θέσης που μεταφέρθηκε η έδρα του Τ.Ε.Ε.Μ. από το κέντρο της πόλης (40) σαράντα χιλιόμετραεδώ και δύο χρόνια.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε τόσο η Πανελλήνια Ένωση Πυροτεχνουργών όσο και η Ένωση μας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ιδιαίτερα απομακρυσμένη μεταφορά του Τ.Ε.Ε.Μ. αλλά και των άλλων Υπηρεσιών που υπάγονται στην Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων
".

Επίσης αναφέρουν πως "Επίσης, το Τ.Ε.Ε.Μ. αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομής εγκαταστάσεων και έλλειψης προσωπικού και παρά τις οχλήσεις κατά το παρελθόν δεν έγινε καμία ενέργεια προκειμένου να εξοπλιστεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με οχήματα καθώς και τη συντήρηση αυτών".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ζητάει επίσης την "άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει και έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ακινητοποίηση των υπηρεσιακών οχημάτων. Επιβάλλεται η ενίσχυση της Υπηρεσίας με καινούργια οχήματα, κατάλληλα για χρήση σχετικά με το αντικείμενο του Τ.Ε.Ε.Μ. καθώς και την ενίσχυση με καινούργιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό πυροτεχνουργών".