ΕΛΛΑΔΑ

ΓΓ Ένωσης Δικαστών: «Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών»

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2017, 10:56 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2017, 11:59
ΓΓ Ένωσης Δικαστών: «Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών»
Facebook Twitter Whatsapp

«Νομίζετε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που λένε δεν στέκουν;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν πρέπει να κρίνονται από την εκτελεστική εξουσία οι δικαστικές αποφάσεις», σχολίασε ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

«Ξεκινάει λάθος η κυβέρνηση. Δεν αποδέχεται τις δικαστικές αποφάσεις. Τις αμφισβητεί. Δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι εξουσίες είναι ισότιμες και δεν μπορεί να γίνεται αυτό» πρόσθεσε ο κ. Σαλάτας μιλώντας στο Θέμα 104,6 για «πρωτόγνωρες καταστάσεις».

«Μας ανησυχούν οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και αυτό δεν ωφελεί την πατρίδα μας. Οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται αλλά πρέπει να γίνεται κόσμια. Η κρίση του υπουργού είναι παρέμβαση. Δεν πρέπει να κρίνονται από την εκτελεστική εξουσία» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «δεν νομίζουμε ότι ωφελεί τον λαό η οξύτατη αυτή αντιπαράθεση. Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα κάνει επενδύσεις όταν είναι σε ένταση η εκτελεστική με την δικαστική εξουσία, δεν το καταλαβαίνει αυτό η εκτελεστική εξουσία;».

Σχετικά με την απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης από τη συνέλευση της Ένωσης, ο κ. Σαλάτας σχολίασε: «Είναι η πρώτη φορά που δεν έρχεται υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέλευση. Έπρεπε να έρθει. Να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Κοντονής ώστε να μην έχει την ανάγκη προφύλαξης» συνέχισε ο κ. Σαλάτας αναφερόμενος στην απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης από τη Συνέλευση του Σαββάτου.

Εξηγώντας την ένσταση των δικαστών για την υπόθεση του πόθεν έσχες ο κ. Σαλάτας έκανε λόγο για «ψέματα» εκ μέρους της κυβέρνησης. «Εμείς θέλουμε να κάνουμε πόθεν έσχες αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η μη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων για ευνόητους λόγους. Εμείς είμαστε αντιμέτωποι με το κοινό έγκλημα, δεκάδες δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική προστασία και δεν μπορούν να πάνε στο περίπτερο για μια εφημερίδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο» για το θέμα. «Νομίζετε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που λένε δεν στέκουν;» κατέληξε ο Νίκος Σαλάτας.