ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτές στο σκοτάδι: 35.000 διακοπές ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους!

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:01 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:38
Γιορτές στο σκοτάδι: 35.000 διακοπές ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους!
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τα στοιχεία της ΔΕΔΔΗΕ μετά από ερώτηση του Ν. Χουντή

Μαύρες γιορτές θα κάνουν χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε 35.000 διακοπές ρεύματος, λόγω οφειλών, ενώ το 70% αυτών αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)!

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκου Χατζηαργυρίου, σε απαντητική επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του στοιχεία, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν 3 μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.

Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Χατζηαργύριου, αφού σημειώνει ότι, «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι εκ του θεσμικού ρόλου υποχρεωμένος να εκτελεί τα αιτήματα διακοπής λόγω οφειλών», διευκρινίζει ότι, στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 «έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159.000 επανασυνδέσεις μετά από πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, σημειώνει ότι, «Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές, από τις οποίες ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)».