ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες σοκ στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας: Ντους στην... ύπαιθρο, βρώμικες τουαλέτες

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2017, 08:28 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:41
Facebook Twitter Whatsapp

Καθημερινό φαινόμενο οι προστριβές ανάμεσα στους μετανάστες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως ένας από τα «χειρότερους» καταυλισμούς στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται για μια ακόμα φορά η Μόρια στη Λέσβο, με γνωστή ιστοσελίδα να «μπαίνει» μέσα σε αυτόν και να καταγράφει εικόνες που δεν βάζει ο νους εν έτει 2017, με τους μετανάστες να κάνουν μπάνιο στην... ύπαιθρο και τα ντους σε κατάσταση που ο οποιοσδήποτε θα σιχαινόταν ακόμα και να πατήσει... 

Η ιστοσελίδα Buzzfeed κατάφερε να «εισβάλει» μέσα στον καταυλισμό και να προμηθευτεί μέσω της εφαρμογής WhatsApp απίστευτης ωμότητας φωτογραφίας από δύο μετανάστες, τον 25χρονο Νουρ από το Ιράκ και τον 27χρονο Αμμάρ από τη Συρία. 

 

Σοκάρει το γεγονός ότι παρότι η χωρητικότητα της «φυλακής», όπως χαρακτηρίζεται στο δημοσίευμα ο καταυλισμός είναι για 2.000 άτομα, τελικά σήμερα εκεί στιβάζονται 7.000 (!) πρόσφυγες, όπως τους υπολογίζουν υπαλληλοι των ΜΚΟ που εργάζονται στο hot spot. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πλέον πολλοί πρόσφυγες έχουν ανοίξει τρύπες στους φράχτες και έχουν... απλωθεί και σε παρακείμενο ελαιώνα, απ' όπου μάλιστα κόβουν και κλαδιά ελιάς, τα οποία καίνε για να ζεσταθούν.

Οι εικόνες, καθώς και τα βίντεο που έστειλαν οι δύο νεαροί σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας σοκάρουν: Μπάνια με... γλίτσα στους τοίχους και στα πατώματα, άνδρες να κάνουν μπάνιο στην ύπαιθρο, αλλά και... βουνά από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία, όπως ισχυρίζονται, τα αφήνουν και δεν τα πετάνε, καθώς τα... επαναχρησιμοποιούν για να κάνουν μπάνιο, όταν τα ντους δεν δουλεύουν!