current views are: 5

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:02

Ο δήμος Βύρωνα πήρε πίσω τα κατασχετήρια 4.000 δημοτών

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κόνσουλα στο Facebook

Δημοσίευση 07:02’

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κόνσουλα στο Facebook

Απόφαση να αρθούν οι 4.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών του Βύρωνα, οι οποίοι έχουν χρέη προς τον δήμο, ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κόνσουλας, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία ενημέρωνε για το αποτέλεσμα του Συμβουλίου.

Ποτέ δεν κάθισα ήσυχος στον καναπέ…και ούτε πρόκειται! Η Απόφαση Άρσης Κατάσχεσης των 4.000 τραπεζικών λογαριασμών των δημοτών του Δήμου Βύρωνα επετεύχθη απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά και την έκτακτη σύγκληση που απαιτήσαμε και βέβαια πετύχαμε!!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους & σε όλες“, αναφέρει στην ανάρτησή του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού λογαριασμού του κ. Κόνσουλα και σύμφωνα με τα στοιχεία, για περίπου 3.600 ανθρώπους οι οφειλές είναι μέχρι 1.000 ευρώ, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 ευρώ, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 ευρώ και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 ευρώ. Οι οφειλές αφορούν κλήσεις τις δημοτικής αστυνομίας και μη καταβολή δημοτικών τελών. Σε πολλές περιπτώσεις δε τα στοιχεία είναι λάθος, ενώ σε κάποιες άλλες οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα δεν υφίστανται. Μιλώντας προ ημερών στο Newpost, ο κ. Κόνσουλας, είχε σημειώσει πως «θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι, προκειμένου να είχαν διακανονίσει την οφειλή και όχι να βρεθούν προ εκπλήξεως. Να μαζέψει ο δήμος όσα του οφείλονται, αλλά χωρίς ενημέρωση 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα με δέσμευση και κατάσχεση από τους λογαριασμούς;»


σχετικα αρθρα