current views are: 5

21 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:05

Στα «χαρακώματα» οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής για τη μετεγκατάστασή τους στη Φυλή

Έχουν στείλει και έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη στο οποίο επισημαίνουν πως  «η Δυτική Αττικήείναι ως επί το πλείστον δύσβατη, αχαρτογράφητη με πολλές ιδιαιτερότητες και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προπύργιο αδίστακτων κακοποιών.

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Έχουν στείλει και έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη στο οποίο επισημαίνουν πως  «η Δυτική Αττικήείναι ως επί το πλείστον δύσβατη, αχαρτογράφητη με πολλές ιδιαιτερότητες και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προπύργιο αδίστακτων κακοποιών.

Τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στην Δυτική Αττική έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση της υποδιεύθυνσης ασφαλείας και της δίωξης ναρκωτικών στην Φυλή από το Αιγάλεω όπου στεγάζονται σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «με την απόφαση αυτή οι αστυνομικοί  παραδίδονται βορά στους εγκληματίες».

Μάλιστα έχουν στείλει και έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη στο οποίο επισημαίνουν πως  «η Δυτική Αττική είναι ως επί το πλείστον δύσβατη, αχαρτογράφητη με πολλές ιδιαιτερότητες και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προπύργιο αδίστακτων κακοποιών. Περιοχές όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, η Μαγούλα, οι Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια πλήττονται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και όπλων, των ληστών και των οργανωμένων συμμοριών σε άβατα και καταυλισμούς». Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο πρόεδρος της, κύριος Γιώργος Σταματάκης, επισημαίνει πως, «Η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι δεν αποτελεί στρατηγικά ορθή κίνηση.  Οι εν λόγω ειδικές αυτές Υπηρεσίες στηρίζονται στην αθέατη ανάπτυξη σχεδίων δράσης και στον αιφνιδιασμό. Η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών σε κοινή θέα των κακοποιών, τους στερεί και τα δύο προνόμια και τις αφοπλίζει επιχειρησιακά. Ταυτόχρονα οι κατ’ οίκον έρευνες με παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής θα είναι αδύνατες. Ακόμα, η ασφάλεια του προσωπικού, των κρατουμένων αλλά και η προστασία του ίδιου του κτιρίου έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εμπρησμού ή γενικευμένων συρράξεων».

Την ίδια στιγμή, τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφάλειας στο σύνολο των Δήμων της Δυτικής Αττικής είναι αποδυναμωμένα, υποστελεχωμένα, επιφορτισμένα με τεράστιο όγκο υπηρεσιών και σημαντικές ελλείψεις, όπως καταγγέλλεται. Το προεδρείο της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Δυτική Αττικής έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος  ενημερώθηκε για τα  προβλήματα της αστυνόμευσης στην Δυτική Αττική και κυρίως για τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει η επικείμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι. Ενώ το θέμα έφερε με ερώτηση στην Βουλή  και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ερώτηση προς τον κύριο Σκουρλέτη στην οποία σημειώνει, “Επειδή η ασφάλεια των πολιτών και η εμπέδωση της δημόσιας τάξης δεν είναι διαπραγματεύσιμες και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικές δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας,  ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε τη μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι;


σχετικα αρθρα