current views are: 4

21 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:43

Επίθεση στελέχους βουλγαρικού κόμματος κατά του Πατριαρχείου και της ελληνικής εκκλησίας!

Τι ανέφερε στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας στέλεχος εθνικιστικού κόμματος.

Δημοσίευση 07:43’

Τι ανέφερε στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας στέλεχος εθνικιστικού κόμματος.

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξαπέλυσε ο Γιούλαν Αγγέλοφ, οργανωτικός γραμματέας του εθνικιστικού βουλγαρικού  VMRO και γραμματέας της ακροδεξιάς συμμαχίας «Ενωμένοι Πατριώτες» που συμμετέχει στην κυβερνητική ένωση μαζί με το κόμμα του Πρωθυπουργού Μπορίσοφ.

Αφορμή; Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι η προσπάθεια της σχισματικής «Μακεδονικής» εκκλησίας να πλησιάσει προς την βουλγαρική ορθόδοξη εκκλησία αντίκειται στους ιερούς κανόνες, την παράδοση της Ορθοδοξίας και μπορεί να προκαλέσει απαρχή αρνητικών εξελίξεων.

Μιλώντας στην βουλγαρική κρατική τηλεόραση, ο Αγγέλοφ τόνισε: «Πάντα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία εργαζόταν εναντίον των βούλγαρων χριστιανών. Ιστορικά από την εποχή του Φαναρίου η ελληνική εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πάντα έχει λειτουργήσει εναντίον των βούλγαρων χριστιανών.

Αυτοί -σ.σ. το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία-δεν νοιάζονται για τους χριστιανούς και την Ορθοδοξία, αλλά κυρίως για να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις» συνέχισε το στέλεχος της κυβερνητικής βουλγαρικής συμμαχίας.

Και σχολίασε: «Εμείς προσπαθούμε να απέχουμε και να μην σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν την εκκλησία, αλλά όταν βλέπουμε τις παρεμβάσεις της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας είμαστε υποχρεωμένοι σαν VMRO-μια οργάνωση που ιστορικά υπερασπίστηκε τους βούλγαρους στην ”Μακεδονία” του Αιγαίου και την ”Μακεδονία” του Βαρδάρη-να πούμε ότι κάνουν λάθος». 

Τέλος, ο ίδιος κάλεσε την βουλγαρική εκκλησία να μην μπει σε κόντρα με την ελληνική εκκλησία, αλλά συγχρόνως να απαντήσει ότι η «”Μακεδονική” εκκλησία δεν ζει σχισματικά αντιδρώντας σε ίντριγκες και εντάσεις που είναι παρελθον πια».