ΕΛΛΑΔΑ

K. Λουράντος στο «Ακραίως»: «Ο Αλ. Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι δεν θα έδινε τα φαρμακεία σε ιδιώτες»

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2017, 11:52 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2017, 12:27
K. Λουράντος στο «Ακραίως»: «Ο Αλ. Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι δεν θα έδινε τα φαρμακεία σε ιδιώτες»
Facebook Twitter Whatsapp

Η παραχώρηση αδειών φαρμακείων σε ιδιώτες περνά με τροπολογία - εξπρές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αποκάλυψη ότι ο Αλ. Τσίπρας του είχε αναφέρει ότι δεν θα παραχωρούσε το άνοιγμα των φαρμακείων σε ιδιώτες έκανε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος στον Τάκη Χατζή στο ''Ακραίως'' και στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει τελικά η νομοθέτηση από την Τρόικα. Όμως δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάνε τα φαρμακεία σε ιδιώτες, μη φαρμακοποιούς. Υπήρξε μια κοινή υπουργική απόφαση παλιότερα, αλλά είχε αποσυρθεί, είχαμε κάνει εμείς προσφυγή». 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το κατασκευασμα που περνά στη Βουλή δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη, μόνο σε ανατολικές χώρες ή σε δύσβατες περιοχές, όπου δεν πάνε εύκολα να ανοίξουν φαρμακεία οι φαρμακοποιοί». 

Την ίδια στιγμή τόνισε: «Πάντα έλεγα ότι θα αυξηθεί η τιμή των φαρμάκων που πωλούνται στα σουπερ μάρκετ. Σιγά σιγά αρχίσουν και αυξάνονται. Εμείς διαφωνούμε και στα δύο ρητώς και κατηγορηματικώς». 

Εξάλλου ο κ. Λουράντος αποκάλυψε ότι μήνες πριν είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή και του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρούσε στην παραχώρηση φαρμακείων σε ιδιώτες: «Με τον κ. Τσίπρα είχα συναντηθεί στη Βουλή. Μου είχε υποσχεθεί και αυτά που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Τότε μου είχε πει ότι δεν προχωρούσε σε μια τέτοια απόφαση».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΦΣΑ πήρε τις αποστάσεις του και από την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, που τότε δεν είχε εφαρμόσει αυτή την απόφαση: «Το ό,τι δεν το υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ακυρώνει όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση».