ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει την Ελλάδα ο χιονιάς: Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά - Αυτοί είναι οι θερμαινόμενοι χώροι

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2017, 18:21 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2017, 22:35
Σαρώνει την Ελλάδα ο χιονιάς: Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά - Αυτοί είναι οι θερμαινόμενοι χώροι
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονες χιονοπτώσεις συναντάμε αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο, όπου σε πολλές περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολόκληρη τη χώρα έχει χτυπήσει η κακοκαιρία από σήμερα το πρωί. Ενόψει των χιονοπτώσεων, γίνονται πολλές συστάσεις προς τους οδηγούς και παίρνονται προληπτικά μέτρα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Έντονες χιονοπτώσεις συναντάμε αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο, όπου σε πολλές περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δυσκολίες μετακίνησης παρουσιάζονται και στο Αγρίνιο καθώς στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν δυσκολίες λόγο της χιονόπτωσης.

Εντονότερο το πρόβλημα  στην Ορεινή Κορινθία όπου το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από το λευκό κλοιό δεν ξέφυγε ούτε η Φθιώτιδα και η Θεσσαλία καθώς το χιόνι αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται. Σε καθαρισμό του χιονιού με μηχανήματα και αλάτι έχουν προβεί οι αρχές.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν αρχίσει να πέφτουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και στη Λάρισα.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου του 2017, έχει αρχίσει να επιδεινώνεται απότομα. Χιόνια θα συναντήσουμε σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 22/12/2017

Στην Αττική θα συναντήσουμε έντονες νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο στα ημιορεινά. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρές. Αρκετά έντονοι θα είναι οι άνεμοι που θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια από 4 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις το πρωί ενώ σταδιακά θα μειώνονται. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες χιονοπτώσεις θα συναντήσουμε στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.

Αυξημένες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη και στη Δυτική Μακεδονία κυρίως τις πρωινές ώρες.

Αρκετές νεφώσεις θα έχουμε στη Θεσσαλία με χιόνι στα πεδινά και ορεινά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Μερικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στα Νησιά του βόρειου Αιγαίου

Σάββατο 23/12/2017

Στα ανατολικά και νότια της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις και βροχές.

Έντονες βροχές και καταιγίδες θα συναντήσουμε στο ανατολικό αιγαίο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της της ανατολικής και βόρειας  Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Ευβοίας.

Χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, τα νησιά του βορείου αιγαίου τις Σποράδες, τη Θεσσαλία και αργότερα στη Εύβοια.

Κυριακή 24/12/2017

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος. Αυξημένες νεφώσεις θα συναντήσουμε στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά Ελλάδα  τις Σποράδες και την Εύβοια. Χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι θερμαινόμενοι χώροι 

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για την διάθεση θερμαινόμενων χώρων που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.