current views are: 12

21 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:21

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε TV/FM100 και ΕΣΗΕΜ-Θ

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών 

Δημοσίευση 18:21’

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών 

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του TV100, FM100 και τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Μειοψηφίες Μητροπολιτικών Επιθέσεων».

«Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ως ένα ακόμη εργαλείο της εξουσίας το οποίο παίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης αλλοτριωμένης κοινωνίας, ως ένα ακόμη μέσο στα χέρια του κράτους με στόχο την εντατικοποίηση της καταστολής, στοχοποιήσαμε και επιτεθήκαμε με σφυριά και μπογιές στις εγκαταστάσεις των σταθμών TV100 και FM100 σπάζοντας τα οχήματα στο πάρκινγκ τους, το απόγευμα της Τετάρτης 20/12, ενώ, το πρωί της Πέμπτης 21/12 εισβάλαμε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταστρέφοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστότοπο αντιεξουσιαστών. 

Την ίδια ώρα, ΠΟΕΣΥ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΗΕΜ στη Θεσσαλονίκη.

 Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι βίαιες εισβολές στην ΕΣΗΕΜ-Θ και στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο βράδυ, αποδεικνύουν ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία θα καταγγελθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με την ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις.»

Την καταδίκη του για την επίθεση εξέφρασε και Το Ποταμι τονίζοντας ότι και στέκεται δίπλα στον κόσμο της Ενημέρωσης, που αποτελεί μόνιμο στόχο τραμπούκων και φασιστοειδών.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και ανομίας, με επιθέσεις, επιδρομές και εφόδους σε δημόσια κτήρια, πανεπιστήμια κ.α, τα οποία ανέχεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, είναι ανώφελο να ασχολείται κανείς μαζί του, γιατί το μόνο που δεν κάνει είναι να ασκεί τα καθήκοντά του.


σχετικα αρθρα